onsdag 10 februari 2016

Distinkt med nygammal teknik

Hej,
Idag har jag provat att skapa ett kort med hjälp av peel-off stickers. Jag upptäckte att de är mer användbara och stiligare än jag först trodde. Så här blev det färdiga kortet:


Steg 1: skapa bakgrund med hjälp av distresser


Jag använde mig av distresser som jag med hjälp av en brayer målade ut på ett vitt tjockare papper. Tänk inte att det ska bli perfekt. Rocka på bara med olika färger. Sedan använde jag grön Perfect Pearl i en minimister. Det gör att färgerna flyter ihop, mjukas upp och ger en fin lyster. Låt pappret torka med eller utan värmefön. 

Steg 2: använd peel-off

Jag satte peel-offen på en del av pappret som kändes bra som bakgrund. Tänk sedan att peel-offen är som att du har embossat en stämpel. Inuti kan du färglägga! Jag använde Perfect Pearl pulver blandat med lite vatten. Det ger så oerhört cool metallisk lyster. Med vattenlöslig färg är det lätt att måla, färgen glider av plasten eller går att skrapa bort om lite kommer på kanten.

Steg 3: använd bakgrund och motiv på kort



Jag klippte ut runt motivet och skar större och större fyrkanter i svart, vitt och mitt målade bakgrundspapper för att bygga upp en kvadratisk ram kring motivet. Jag hade en perfekt storlek på en grattis-stämpel som ramade in motivet fint. Men jag ville även ha en singel-text m grattis. Jag hade bara peel-offs i silver med grattistext, men det går att ändra färg med alko-baserad färg tex Promarker-pennor. Jag ville även skapa en 3D effekt ovanpå motivet och göra det lite mer levande. Därför stämplade jag en fjäril på mitt bakgrundspapper som jag sedan klippte ut. Pilligt pilligt med spröten! 😊
Steg 4: dekorationsdags

Jag fäste min kvadrat på en kortbas, ca 11x11 cm. Fjärilen fäste jag med 3D kuddar. Jag målade cirklarna på fjärilen med Perfect Pearl. Sedan satte jag 3D lack i kanterna och på spröten. Även de yttre ringarna på blomman lackade jag. Sedan fäste jag några stenar, en centrerad och 4 mindre i hörnen. Jag avslutade med att måla en linje med vit penna runt alla kanter på peel-offen för att få ännu mer distinkt uttryck.

Det var en härlig nyupptäckt av peel-off stickers. Jag har inte använt dem så mycket sen jag skaffade min cuttlebug, men de skapar en distinkt effekt. De är snabba, enkla och roligare och mer flexibla att jobba med än vad du kanske tror.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar